dilluns, 17 de maig del 2010

VIè Tradijoc a Móra d'Ebre (1/3)

El passat dijous 13 de maig es va celebrar el sisè Tradijoc intercomarcal a la població de Móra d'Ebre. Com sabeu, el Tradijoc és una trobada de tots els alumnes de 1r d'ESO dels centres de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, això vol dir que acull els nens i nenes dels instituts de Flix, de Gandesa, el Júlio Antonio i el col·legi Santa Teresa de Móra d'Ebre, a més d'alguns alumnes del centre Jeroni de Moragas d'aquesta darrera població.
Entre els objectius d'aquesta jornada lúdica tenim el de compartir tot un seguit de valors socials i culturals de la mà dels jocs tradicionals i populars, ja que aquests són el resultat de l'evolució dun patrimoni secular que ens identifica i reconeix.
Enguany la trobada va ser organitzada per l'IES Júlio Antonio de Móra d'Ebre, que va prendre el testimoni de Gandesa (2009). I en aquesta sisena edició hem arribat a un dels màxims de participació, amb prop de 290 alumnes que van dur a terme 24 jocs populars i tradicionals diferents ocupant places i carrers de la població. Aquest alumnes van anar acompanyats en tot moment d'un alumne de 1r de batxiller, de Móra, que els feia de guia i dinamitzava els jocs -a més cada grup també anava amb un professor-.
Entre els jocs que van poder dur a terme tenim el de les bitlles, petanca, 4 cantons, boles, curses d'ous i de sacs, xarranca, xanques, mocador, el cèrcol, les barallugues, patacons, les xapes, saltar i estirar corda... Tots aquests jocs, un any més, es van recollir en un petit dossier de 60 pàgines on trobem l'explicació, alguna imatge al·lusiva i font bibliogràfica.
A banda de tots aquest jocs tradicionals cal destacar que la jornada es va complementar amb la visita a l'exposició Els jocs, entre la tradició i la modernitat, una sessió de ball de bastons, un passe de fotografies de la jornada i una exhibició d'acrosport.
Felicitats als organitzadors i ànims pels companys del col·legi Santa Teresa de Móra d'Ebre que prenen el relleu per a l'organització de l'any vinent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada