divendres, 7 de maig del 2010

El Mercat a la Plaça d'Amposta al 1900

La ciutat d’Amposta es troba ja immersa en les activitats de preparació de la segona edició de la Festa del Mercat a la Plaça, una celebració que es va iniciar l’any passat amb motiu de la commemoració del Centenari del Títol de Ciutat i que aquest 2010 tornarà a omplir els carrers i places del casc antic amb parades d’època, música, i activitats lúdiques on no hi faltaran la recuperació de jocs tradicionals típics del llindar del segle XIX i XX.
El programa dels dos dies de la festa, el cap de setmana del 23 i 24 de maig, s’ha estructurat en dos eixos: per una banda hi ha les activitats festives, que inclouen cercaviles, concerts de les bandes de música, corals, jotes, jocs tradicionals, visites guiades, tallers, exposicions, espectacles de teatre, música i dansa, activitats que es fan pels carrers i places del nucli antic, inspirades en l’Amposta de principis del segle XX. Un programa ben atapeït per a tots els públics, realitzat gràcies a la participació activa de moltes persones i entitats socioculturals.
D’altra banda, tindrà lloc de manera simultània el mercat de parades d’artesans, oficis tradicionals i queviures, que recrearan les parades ambulants del mercat a primers de segle XX, i que es distribuiran pel c. Major, pl. Major i altres carrers del nucli antic.
Les parades estaran obertes al públic des de les 10 del matí fins a les 22 h, els dos dies 22 i 23 de maig.
Molts d’ells són d’Amposta i d’altres poblacions de les Terres de l’Ebre, i també en venen d’altres contrades de Catalunya, alguns dels quals fan tallers i demostració dels oficis, creant amb les seves eines els productes artesanals a la mateixa parada: artesanes de la pauma, espardenyeres, terrissaire, sabater, vidrier, fuster, llauner, baster, picapedrer, luthier, joier-orfebre, vitraller, constructor de joguets de fusta, forners i pastissers, carnissers i xarcuters entre molts altres; tot un ventall ben ampli d’oficis, artesans i productes tradicionals.
Ja des el mes d’octubre, l’Àrea de Cultura està preparant a diferents nivells el programa de la festa, amb els tallers de palma, cuina tradicional, balls i jocs tradicionals que, inclosos dins del programa Tallers per la Festa, han coordinat Toni Costes, Pere Lavega i Biel Pubill.
Trobareu tota la informació relacionada amb aquesta festa clicant al títol d'aquesta entrada o bé al web de la Festa http://www.festadelmercat.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada