- permet treballar des de la individualitat (amb jocs com ara el pentalfa o el solitari), en parelles (alquerc, el moli de nou, jocs de la família del mancala com ara l'aualé) i en grups més amplis amb jocs com ara les dames xineses i el teix anglès o shovel-board)
- es treballa molt la concentració i l'estratègia
- dóna peu a que es facin tallers de construcció de taulells de jocs amb materials senzills, molts cops reciclant, com ara amb cartró, taps de refrescs, pedretes...
- és una eina important per a potenciar la creativitat i la imaginació
- esdevé un recurs interessantíssim per els dies de pluja o quan no disposem de gimnàs o espais per a la pràctica de l'educació física
Per a endinsar-se més en aquest tema us aconsello els següents llibres:
- COMAS COMA, Oriol, El món en jocs. RBA Libros, S.A. 2005. Fàcil de trobar en qualsevol llibreria i un dels llibres més complerts sobre jocs de tauler impresos en català -també hi ha la versió en castellà-.
- GRAVIER, Delphine. Jeux de plateau. 50 jeux du monde entier. Etitions Mango. 2004 Llibre molt visual, molt ben enquadernat i dissenyat. En francès. Fàcil de trobar a la FNAC a França.
- GRUNFELD, Frederic. (1978) Juegos de todo el mundo. UNICEF. Editorial Edilan, Madrid. (1978). Un dels millors llibres de jocs de les darreres dècades. Molt difícil de trobar -si ho aconseguiu no dubteu en comprar-lo-.
- AAVV. Jocs i tallers interculturals. Col·lecció Lleure. Edita CAE formació i serveis sòcio-culturals 1998. Dossier de jocs de tauler elaborat pels amics del CAE de Manresa. És senzill però molt clar. Difícil de trobar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada