diumenge, 23 de maig del 2010

Mercat a la plaça a Amposta

Aquest cap de setmana Amposta ha viscut la segona edició de la festa del Mercat a la plaça. Realment la ciutat s'ha transformat per uns dies i en alguns carrers i places semblava que s'hagués aturat el temps ara fa cent anys. L'ambientació d'alguns d'aquests indrets amb una magnífica decoració de les parades -i encara més bo l'abillament dels ampostins- ha permès que el foraster retrocedís un segle en el temps.
En el marc d'aquesta festa enguany s'ha dut a terme una gran activitat que ha volgut recuperar els jocs tradicionals dels ampostins duent-los a la pràctica pels carrers de la població. Així el dissabte 22, a partir de les 17:00 els nens i nenes de les escoles d'Amposta, acompanyats pels seus mestres van anar fent un recorregut per l'entramat urbà, passant de plaça a plaça i de carrer en carrer duent a la pràctica una vintena de jocs tradicionals entre els que recordem: curses de sacs, de cercles, el salt de viola, el joc del todó, construcció d'una nina, la baralluga, la rabieta, el pamet, els quatre cantons, el planto i desplanto, pis quietos, lo rebotet, lo pisso, patacons, tello, xapes, birles, bòlit i la morra.
Aquesta activitat, que es va començar a preparar l'octubre de l'any passat, ha estat coordinada pels professors Toni Costes i Pere Lavega d'INEFC Lleida, i per Biel Pubill de l'institut de Flix, i ha estat inclosa dins d'un dels programes Tallers per la Festa. Al llarg del curs s'han presentat diferents models d'exhibicions i/o trobades de jocs, s'ha format a una trentena de joves ampostins i s'han planificat les dues jornades de jocs -dissabte i diumenge-.
A banda de la participació voluntària d'aquests joves cal destacar la participació i l'empenta dels mestres d'educació física dels centres escolars d'Amposta que han il·lusionat als seus alumnes i els han fet participar molt dinàmicament en tots els jocs -perquè després es queixin dels mestres! doncs des d'aquí una felicitació a aquests per la bona voluntat i la seva empenta al llarg d'aquest cap de setmana!!-.
Felicitats també per l'ajuntament d'Amposta que ha trobat un model factible de festa, atractiu per a la participació ciutadana i que pel què hem vist comença a consolidar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada