dimecres, 24 d’abril del 2019

Vetaina de viatge per la Bretanya

Aquest cop la nostra amiga Vetaina ha fet una bona escapada per la Bretanya, un país molt agradable per visitar tant pel paisatge, el patrimoni que conserva com per les infraestructures que disposa. 
El primer lloc on va parar, encara sense haver entrat a la Bretanya, va ser a Saintes, petita ciutat a mig camí entre Bordeus i Nantes. La parada estava justificada: hi trobem un amfiteatre romà que, si bé no està del tot conservat permet fer-se molt bé a la idea de com eren aquests espais lúdics.

Passat Nantes i entrant a la regió de Morbihan el primer poblet a visitar fou La Roche Bernard, un poblet petit i eixerit, que es fa mirar, ple de raconets on els artesans han fet de les seves!

I tot seguit, anant en direcció a Rochefort en Terre trobem i parem primer a Le Guerno on, a tocar de l'església hi ta una pista de boule...
i després a Questembert on impressiona el gran mercat del segle XVI, amb una estructura de fusta sorprenent, i més que sorprèn quan es veu que els claus que uneixen les bigues són de fusta!

Rochefort en Terre és d'aquells poblets de conte de fades. Tot tocat i posat. No hi ha res que estigui fora de lloc i tot està pensat per a fer-se veure i ser agradable als ulls. Està al capdavant del llistat de Les petites Cités de Caractère de la Bretagne -si hi aneu de viatge no deixeu de consultar aquesta web-.
La Gacilly és un altre dels poblets d'aquesta famosa llista. Aquest poblet, conegut també com el poble de les flors o de les plantes, ho és més de conegut per ser la seu de la famosa marca de cosmètics d'Yves Rocher. Es pot visitar el museu i passejar pels jardins que aquesta empresa manté escrupolosament nets i arreglats.
Com a curiositats trobem al centre de la població el bar de la Marelle -xarranca- i al mateix carrer una preciosa botigueta de joguines no convencionals.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada