dilluns, 29 d’abril del 2019

La boule bretone té el seu museu a Guingamp

Vetaina ha estat a Guingamp, població de la regió de les Côtes d'Armor, coneguda entre d'altres pels seus equips de futbol i de rugbi, però d'on cal destacar també la gran afició que tenen a la zona per la pràctica de la boule bretonne. Tant és així que a l'oficina de turisme de la ciutat hi ha un petit però ben representatiu museu d'aquesta modalitat de boule.
A l'exposició també hi ha una vitrina dedicada a un altre joc tradicional bretó, el dels palets, amb les seves diferents variants i materials.
En qualsevol ferreteria o comerç d'esports de la zona no us serà difícil trobar diverses modalitats d'aquests palets, com ara els de ferro, fusta o coure. Ni tampoc jocs de boules bretonnes
La ciutat de Guingamp bé mereix, també, una visita. És una ciutat amb un centre prou gran com per fer un passeig ben agradable gaudint de les ben conservades edificacions. 
Seguint amb els jocs, no deixeu d'entrar a l'església de Notre-Dame de Bon Secours. A la capella lateral hi ha, al terra, un bonic mosaic representant un laberint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada