dissabte, 27 d’abril del 2019

Karnag

Vetaina, després de veure els menhirs de Montenef, creia que seria impossible superar la sorpresa d'aquelles construccions, però en arribar a Karnag -Carnac- va veure que estava ben equivocada!!! Impressionant aquest jaciment, tant per l'extensió com per la disposició lineal dels menhirs i les diferents construccions que s'hi troben.
Hi trobem alguns dòlmens de manual! amb el seu passadís d'accés ben traçat sostenint grans lloses en superfície...
Però sens dubte el què més sorprèn són les llargues fileres de menhirs disposats en paral·lel, uns al costat dels altres, de manera que marquen unes línies que es perden en el paisatge!
Entre aquests menhirs, i una mica a l'exterior de la zona on trobem els grans alineaments, trobem el més gran de tots ells, el conegut amb el nom de "Geant de Manio". Cal anar-hi expressament, caminant uns 500 metres des de la carretera tot passant per una camí ben marcat i sense pèrdua, pel mig d'un bosquet. 

En arribar... sorpresa! la plaça que envolta el gran menhir de Manio s'ha convertit en un improvisat camp de futbol on els nens juguen despreocupadament donant pilotades al pobre "Manio"!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada