dimarts, 30 d’abril de 2019

La chasse aux oeufs à Sarlat!

La classe aux oeufs és una tradició estesa i molt arrelada a França. 
En síntesi, es tracta d'anar a la "cacera" o recerca d'ous que els adults han amagat en un indret determinat -jardí particular o públic, barri, poblet, parc...-. Aquesta pràctica, senzilla, esdevé tot un espectacle quan s'organitza en un indret màgic i tan atractiu com és Sarlat -capital del Périgord Noir-, un dels pobles més bonics de França.
Vetaina no va voler perdre's aquest esdeveniment i el passat 22 d'abril va anar a "caçar ous"!
L'organització de la Chasse aux oeufs de Sarlat, de bon matí, va tenir cura d'escampar 2.000 ous d'oca per tot el nucli antic de la ciutat. N'hi havia de verds, grocs, vermells i blaus... alguns més amagats que d'altres, però en general, a la vista i a mà dels petits nens i nenes que van participar a la cacera i que, a les 10 del matí estaven ben revolucionats esperant que es donés el toc de campanes que indicava que s'iniciava la cacera.
I així va ser. A les 10 en punt es donava el tret de sortida. La canalla anava amb una bossa de paper i un plànol de la ciutat on estava marcat, amb un color diferent, cadascun dels barris o zones on hi havia els ous de cada color. Ara tocava córrer i recollir!
Però aquí no s'acabava tot. Calia anar en compte i mirar bé no fos cas que, casualment, es trobés algun dels 25 ous daurats que també s'havien amagat -aquests sí que bé- per la vila! Aconseguir aquests ous daurats suposava un premi afegit al qual molts pares i mares no volien renunciar!!!
La caça durava fins a migdia. Durant aquest temps tots els participants, que prèviament s'havien apuntat a la cacera, tenien temps per a trobar com a mínim els 4 ous dels 4 colors abans esmentats. Un cop els tenien podien seguir buscant els 25 daurats o bé anar cap al punt de trobada, a la place de la Liberté, on retornant la bossa de paper amb els 4 ous rebien, a canvi, una figureta de xocolata.
No cal dir que l'organització tenia prou cura per a recuperar els ous i guardar-los en caixes, ben classificats per colors, per a la propera cacera!!! Senzillament, brillant!!!
A banda de la cacera l'associació La Ringueta va organitzar, al llarg del dia, diversos tallers entre els quals hi havia alguns jocs tradicionals.
Vídeos de la sortida, la caça i el retorn!

caça

recollida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada