dimecres, 8 de febrer del 2017

Vetaina a Japó (5): Arashiyama, el bosc de bambú!

A tocar de Kyoto trobem la població d'Arashiyama coneguda, principalment, pel bosc de bambú envolta el petit poble.
I és que tot gira al voltant d'aquest bosc i la visita al preciós i minimalista temple tenryu-ji. Vetaina hi va anar!

En pocs temples com en aquest es viu fin a l'extrem la sensació de calma i de tranquil·litat que es busca a través dels enjardinaments, utilitzant pràcticament sols pedretes blanques perfectament disposades amb els rasclet envoltant arbres o roques isolades. Realment es respira una pau increïble!
Fora del temple els quatre carrers principals del poble també estan cuidats fins al darrer detall, amb meticulositat.
I és que la societat japonesa porta a l'extrem la conservació, la pulcritud i la neteja. Sinó, mireu aquests urinaris públics: en entrar t'esperen unes sandàlies de sola de fusta per tal que no t'embrutis el calçat!!
Tot passejant descobrim una petita llibreria que ven, principalment, paper artesà, algunes postals i llibres i, per fi, algunes joguinetes, entre elles les famoses otedama. Otedama és el nom que els japonesos donen al conegut joc de pidos o tabes. La diferència amb els nostres pidos és que mentre que els d'aquí són d'os els seus són de roba, són com a petits saquets de roba plens d'alguna llavor que no pesa gaire.

La venedora, molt simpàticament, fa una demostració del joc. Fixeu-vos en la posició de la mà esquerra, en forma de pontet. Està preparada per a fer entrar una otedama per la porteta abans que caigui la que està a l'aire. El mateix joc que el nostre distanciat milers de quilòmetres!
Ara bé, també tenen jocs o diversions que a nosaltres encara no han arribat o, qui sap, potser mai no arriben. Sinó, mireu aquesta curiosa diversió:
Als participants, després d'haver pagat per a jugar, se'ls donen uns palillos -els típics de menjar- o, si hi ha algú que no els controla gaire se'ls dóna una forquilla.

La prova consisteix en anar deixant anar una mena de fideus molt finets per damunt la canya de bambú. Al capdamunt d'aquesta canya hi ha una aixeta que hi solta aigua.


L'objectiu del joc? senzill: intentar recollir el màxim nombre de fideus mentre dura la prova!!!

I per fi Vetaina arriba al famós bosc de bambús. Quina passada! Impressionant!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada