dissabte, 11 de febrer del 2017

Vetaina al Japó (6): Inari

El santuari sintoista de Fushimi Inari o Fushimi Inari Taisha (伏見稲荷大社) és un dels més coneguts i importants de tot Japó, així com un dels més antics doncs existeix des del segle VIII. Fushimi Inari és el principal santuari dels dedicats al déu Inari, dels prop de 32.000 que existeixen al país.
La porta d'entrada al temple d'Inari no deixa entreveure, encara, què es trobarà Vetaina a l'interior. I tampoc dóna massa pistes el primer temple que es troba en accedir al recinte.
 
Però no tardarà en entendre què l'ha portada fins a Inari!!! 
De cop i volta, després de pujar unes escalinates, comencen a aparèixer davant seu toriis i més toriis d'un vermell intens que configuren un paisatge d'una estètica impressionant.


Inari és el déu de l’arròs i per tant patró dels comerciants ja que en l’antiguitat s’associava tenir una bona collita d’arròs a tenir prosperitat en els negocis. Això explica una de les característiques del santuari: els milers de torii que trobem al llarg dels seus més de 4 quilòmetres de camins!
I de tant en tant algunes escultures, sobretot de kitsune, la rabosa que és considerada la missatgera amb déu.
No sé si a Inari hem parlat de joc, però us ben asseguro que els jocs d'ombres i l'estètica de les torii roges en mig del verd frondós del bosc inviten a córrer, a jugar a fet i amagar, a somniar i a fer volar la imaginació...
I si amb tot això no en teniu prou... sempre podeu comprar-vos un torii votiu i endur-vos-el de record!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada