divendres, 24 de febrer del 2017

Vetaina al Japó (12): Shirakawago

Shirakawago es un petit poblet amagat entre muntanyes d'una vegetació que ens recorda als Alps suïssos -és així com s'anomena a aquesta regió de l'interior comunicada per carretera amb Takayama-. 
Vetaina no es volia perdre aquests paisatges que ens fan sentir com a casa nostra!
El poble el formen un conjunt de cases disperses de fusta, totes elles amb una estructura semblant: planta que antigament feia les funcions de magatzem, primer pis que és l'habitacle pròpiament dit, i un altre pis superior que nosaltres anomenaríem asgorfa. Tot està bellament decorat, cada cosa al seu lloc, fins al darrer detall.

Avui moltes d'aquestes cases són obertes al públic ja sigui per a ser visitades o perquè s''han reconvertit, els interiors, en botigues o espais de restauració. Entre aquests comerços no es difícil trobar joguinetes tradicionals -allò que en diríem joguines de la natura o populars-. 
N'hi ha de tota mena: de fang, de fusta, de plantes o herbes, d'espart... representant animals, éssers fantàstics o personatges de l'imaginari japonès, unes van en rodes, altres es mouen mitjançant rudimentaris mecanismes... tots ells encisadors! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada