diumenge, 12 de maig del 2019

El joc de la corretja a Sant Miquel de Vinebre

En altres ocasions ja hem parlat del joc de la corretja de Vinebre com un exemple evident de ritual de pas de l'edat infantil a d'adult. Per a mi és tot un espectacle anar a l'ermita el dia de la festa i veure com tot va succeint, ordenadament, com una seqüència que es repeteix any rere any, sense que el guió estigui escrit però tothom coneix. 
Com ja he indicat a l'anterior entrada enguany hem estat espectadors d'un nou "ingredient" dins d'aquest guió, la participació dels nens i nenes jugant a la corretja. Segur que aquesta iniciativa servirà perquè, en el futur, els joves que es considerin apunt, passin a formar part de la rotllana dels grandots! I és que veure jugar als grans, als jovenots, és tot un

En el vídeo s'entén perfectament la dinàmica del joc. Una dinàmica i un joc que no es podrien entendre si els qui juguen no tinguessin una relació d'amistat i companyonia entre ells. Quan es posen a jugar saben tots ells a què s'exposen i tot i saber que probablement rebran alguna fuetada no dubten en formar la rotllana i encetar el joc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada