dijous, 30 de maig del 2019

Jocs com activitat d'aprenentatge i servei al Lladonosa



L'institut Lladonosa de Lleida és un centre referent en la programació i pràctica del què anomenem aprenentatge i servei comunitari. Recordem que aquesta matèria, que serà d'obligat compliment a partir del proper curs arreu de Catalunya, va adreçada a l'alumnat que cursa 3r d'ESO i que ha de dur a terme un determinat tipus de servei útil a la comunitat i l'entorn.
El passat dilluns 27 alumnes d'aquest centre van dur a terme una tarda de jocs amb els joves de la Fundació Down Lleida.

Al pati es van distribuir una dotzena de jocs de tota mena: tradicionals, de nova creació, sobredimensionats, de punteria, d'habilitat, de llançament, d'enginy, d'atenció, de velocitat... El resultat el podem veure en aquest seguit d'imatges:


 
Tampoc hi van faltar el pitxell d'engany, típic joc de romiatge de les Terres de l'Ebre, que consisteix en un pitxell o càntir amb nombrosos brocs però dels quals sols n'hi ha un que estigui foradat i que, per tant, surti aigua! -el pitxell que es veu a la imatge és de Miravet-.
Els circuits i els jocs de punteria són dels que més van agradar als participants:


Però un dels més visuals, emocionants i divertits és el joc dels cubells o galletes. Aquest joc, que l'ha adaptat i sobredimensionat l'associació cultural Lo Llaüt, permet als participants treballar l'orientació, les seqüències, l'ordre i la velocitat.
Felicitem aquesta bona pràctica que curs rere curs es va repetint a l'institut Lladonosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada