dilluns, 18 de desembre del 2017

Marches de Noël de Colmar i Kaysersberg


De fa una pila d'anys s'ha posat de moda fer recorreguts pels "marches de Noël" -mercats de Nadal-. Així s'han creat autèntics tours que permeten recórrer i conèixer diversos mercats gaudint, alhora, de la gastronomia i els equipaments culturals que ofereixen les viles i ciutats que els acullen. Avui podem parlar que hi ha una autèntica competència turística entre els mercats de Nadal francesos i els alemanys. Ambdós tenen en comú que inicien la "campanya" a finals de novembre, al voltant del 24 o 25, i la fan durar si més no fins a finals de desembre. És un mes, doncs, que es promocionen aquestes poblacions obtenint uns bons ingressos econòmics tant per les estades, la restauració com pels productes que ofereixen els propis mercats. 
Avui fem una incursió als "marches de Noël" francesos, mostrant-vos imatges dels mercats de Colmar i Kayserberg. Ambdues poblacions estan molt properes, escassament separades 10 km, i ambdues són d'allò més atractives i és que, les poblacions en sí, ja són una meravella ja que conserven les edificacions típiques de l'Alsàcia i sols els cal el guarniment de Nadal per a convertir-les en poblacions de conte.

Colmar, sense ser una gran ciutat, és molt més gran que Kaysesberg. Es troba a peu d'autopista en direcció d'Estrasburg -els mercats nadalencs de la qual tampoc us heu de perdre!-.
Cada racó de la població, cada comerç, el trobareu minuciosament decorat ratllant, en ocasions, l'excés. 
I de parades, als diferents mercats que hi ha per les places de la població, en trobareu de tot tipus de productes: joguines de fusta, roba, productes gastronòmics regionals, espelmes de tota mena, licors... i entre aquest l'ineludible "vi calent" que es ven arreu i que tothom consumeix per intentar escalfar-se una mica del fred que, sens dubte, trobareu!
I entre aquestes parades els antiquaris també mostren bones peces per a l'ocasió. Fixeu-vos sinó en aquesta col·lecció de soldadets de plom.

Kaysersberg, en canvi, és un poblet. Un poble tan decorat i atractiu com ho és Colmar però que queda a una quinzena de quilòmetres a la dreta de l'autopista, envoltat de camps de vinyes que, segons sembla, són el motor econòmic de la zona.
D'aquesta població no us heu de perdre tastar el "pain d'épices" que trobareu a l'entrada de molts comerços i, lògicament, a les pastisseries. 
 

I en època nadalenca també podreu provar les figures de pa, ensucrades.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada