dimarts, 19 de desembre del 2017

El mercat de Nadal de Mainz

Fa uns dies indicava la rivalitat entre els mercats de Nadal de França i Alemanya. Avui us mostraré imatges del de Mainz -Magúncia-. Aquest mercat segueix molt la línia d'altres mercats de la zona com el de Wiesbaden, Heidelberg o el d'Aldstad. En tots ells sempre hi trobem el típic i tradicional "carrussel" vertical que ahir funcionava per l'acció del vent i que, avui, funcionen amb motor.
Són unes estructures que es fan mirar i que ens recorden als nostres castells humans. En cadascun dels pisos d'aquests "carrussels" van donant-hi voltes personatges de l'imaginari col·lectiu alemany. 
I si us en voleu endur un cap a casa... no us preocupeu, no us serà difícil de trobar-ne en miniatura en qualsevol parada dels mercats. 

En el fons, el recorregut pels mercats de Nadal no deixa de ser una excusa per a conèixer una mica aquestes poblacions, descobrir racons curiosos i sorprendre's, a vegades, per la mentalitat, educació i respecte al bé comú que tenen.
A la imatge veiem una persona que està regirant llibres en un "armari llibreria" obert a tothom. Aquí cadascú pot escollir un llibre, endur-se'l, llegir-lo... a canvi de deixar-ne algun altre. Em pregunto quan temps duraria un servei d'aquesta mena a les nostres ciutats!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada