dimecres, 12 d’agost del 2020

Col·lecció de la Fundación Joaquin Díaz

 

La Fundación Joaquin Díaz és un referent en relació a la recerca, conservació i difusió de la música popular i tradicional, tant en el vessant instrumental i d'objectes sonors com d'arxiu de partitures i fons sonor. És per això que és una visita obligada per als qui ens agrada la música, i un lloc de referència i de visita obligada per a trobar joguinetes i instruments populars senzills.

Passejar per les sales és un plaer per la vista i una invitació a fotografiar, apuntar i preveure quan podrem construir aquella flauteta, aquell carrau o aquella pandereta. 

Precisament de carraus i matraques en tenen una mostra extraordinària, amb models de tota mena.  


I no menys extensa és la mostra de castanyoles i altres elements sonors populars, alguns d'ells d'infantils, com ara panderetes, sonalls, castanyetes...
I encara ens deixem tota aquella varietat d'instruments de corda com les violes. 
I encara ens deixem tota aquella varietat d'instruments de corda com les violes. 
Com deia a l'anterior entrada del bloc, vam tenir ocasió de fer la donació del nostre llibre Quina canya! Joguinetes per a l'arxiu de la Fundació, la qual cosa ens honora ja que pensem que el nostre treball és una humil contribució al coneixement i difusió dels instruments populars infantils.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada