dimecres, 12 de febrer del 2020

Taller de construcció de joguines de canya a la ZER La Font de l'Aiguadí


El dilluns passat vam dur a terme un assessorament al grup de mestres de la Zer La Font de l'Aiguadí, que agrupa les escoles de Ginestar i de Rasquera (Ribera d'Ebre). 
La sessió es va estructurar en una presentació del llibre Quina canya! Joguinetes en la qual es va explicar breument el contingut passant, tot seguit, a una part pràctica consistent en un taller d'iniciació a la manipulació d'eines per a treballar la canya. A continuació es va proposar un taller de construcció de 4 joguines/instruments de canya tot organitzant la disposició de l'espai en racons.
Els 14 mestres inscrits a la formació van distribuir-se en grups que anaven passant per cadascun dels racons proposats. D'aquesta manera van poder manipular les canyes i percebre les característiques d'aquests tot emprant les eines més eficaces, valorant també les qualitats de cadascuna, posant en pràctica els consells previs, convertint-se en artesans de la canya i, finalment, valorant les possibilitats que ofereix aquest element de l'entorn natural per a dur a terme tallers a l'aula. 
I és que la formació va sorgir a proposta del propi grup de mestres de la ZER que tenen interès en desenvolupar el programa STEAMcat i busquen, a partir dels materials de l'entorn, dur a l'aula experiències manipulatives que es basin en la pràctica tecnològica, i que potenciïn treballs cooperatius i col·laboratius entre l'alumnat. 
L'experiència d'aquest taller d'iniciació va ser molt ben valorada per tots els assistents destacant, particularment, que a partir de la canya es pot treballar a diferents nivells, que es poden fer joguinetes i instruments sense dificultat, tot escollint aquelles més adaptades a les característiques del grup i que potencia el treball en grups.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada