diumenge, 22 de maig del 2011

Festa al Mercat a la plaça a Amposta

El dissabte passat vam poder gaudir amb la tercera edició de la Festa al Mercat a la plaça d'Amposta. La recreació del mercat de principis de segle passat va comptar amb venda de productes artesanals elaborats pels ampostins i espectacles i actuacions de música i ball en directe.
Per segon any consecutiu i amb la coordinació de Toni Costes es va dur a terme un recull i pràctica de nombrosos jocs tradicionals de la zona on no hi va faltar tirades de birles, la morra, curses de lentitud en bicicleta, la xarranca...
Aquesta festa, i els jocs que es duen a terme, es diferenciea d'altres demostracions o exhibicions de jocs per la perfecta caracterització dels protagonistes, que es vesteixen curosament transportant l'espectador a un temps passat que, si bé no ha viscut, d'una manera o altra es troba dins el seu imaginari.



Cal felicitar l'organització per aquesta nova edició i molt particularment als i a les mestres de les escoles d'Amposta que tenen un paper fonamental en el bon funcionament d'aquestes exhibicions de jocs tradicionals donat que, més enllà d'acompanyar els xiquets i les xiquetes, dinamitzen els jocs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada