dimarts, 11 d’agost del 2020

Vetaina de viatge per Castella-Lleó

 
Feia moltes setmanes que la nostra amiga Vetaina no feia una bona escapada, i aquest cop ha escollit un recorregut per les terres de Castella-Lleó. Va ser entrar a la província de Sòria i començar a trobar castells, castellets, torres defensives, esglésies i monestirs d'estructura romànica, ponts medievals... arreu s'observa un paisatge serè, tranquil, silenciós...
 

Burgo de Osma

Després de passar per Aranda de Duero per veure l'exposició "Tempus ludendi" de l'associació cultural La Tanguilla va aprofitar per visitar pobles de postal com Peñaranda i Peñafiel.

I va fer cap al petit poblet d'Urueña (Valladolid). Situat dalt d'un petit turó, el poble està envoltat per una muralla que li dóna un aire medieval, molt atractiu. És conegut com el "poble de les llibreries" doncs, en menys de 200 habitants hi ha més de 10 llibreries! Es nota que és un poble que es preocupa per la cultura i pel seu patrimoni, i d'aquí que també destaquin diversos museus del que destacaríem la Fundación Joaquin Díaz, amb un ampli i variat recull d'instruments populars i un arxiu de més de 30.000 exemplars -per cert, des d'ara també hi podreu trobar en aquesta gran biblioteca el llibre Quina canya! Joguinetes!-.

 Dos tipus diferents de colomars, un de planta circular i l'altre quadrada
Ermita de La Anunciada, d'estil romànic, a un quilòmetre d'Urueña  
 Detall d'una de les vitrines de la Fundación Joaquin Díaz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada