divendres, 21 d’agost del 2020

Vetaina cap a Astorga

 

Vetaina ha continuat viatge per terres de Castella-Lleó dirigint-se des de Puebla de Sanabria cap a Astorga, per visitar el conegut Palau Episcopal, obra del reusenc Antoni Gaudí. Pel camí ha seguit trobant petites esglésies precioses entre paratges que semblen haver-se aturat en el pas del temps.

La carretera va passant per extenses zones de pi resiner que són aprofitades per a la indústria resinera que, en aquests moments, gaudeix d'una bona situació.

Astorga avui és una petita ciutat ben arreglada que manté el nucli urbà en bona part envoltat per l'antiga muralla romana. 

Dins d'aquest recinte hi trobem, a tocar, la gran catedral de Santa Maria amb el Palau Episcopal.
És molt recomanable la visita del palau. Es fa un recorregut per tres nivells diferents i es pot apreciar la riquesa ornamental i la decoració de les estances on destaquen els vitralls i el mobiliari.
Al soterrani és magnífic. Es veu perfectament el treball de l'arquitecte en un espai diàfan que s'aprofita com a museu d'importants restes arqueològiques, en particular d'època romana. Destaca un mil·liari -c
olumneta posada pels romans en les vies de comunicació més importants per assenyalar la distància en milles existent entre el lloc concret i la ciutat de Roma (o qualsevol ciutat important de l’Imperi)-.
 
La ciutat guarda altres curiositats, com l'alquerc que hi ha a la façana de l'església de San Julián. És curiós. Es tracta d'un joc d'alquerc gravat en una pedra que es troba a tocar de la petita rosassa. És fàcil de descobrir.

 

 

Astorga és un lloc excel·lent, també, per a trobar algunes joguines tradicionals com ara el joc de la rana o rebellugues.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada