dijous, 13 d’agost del 2020

Carraus i matraques per donar... però no per vendre

Jacinto San José és un jubilat d'Urueña aficionat a treballar la fusta que des de fa una colla d'anys es distreu fent carraus i matraques de tota mena al seu petit taller. Quan algú truca a casa seva -situada casualment a tocar del carrer Bolinche- i demana per ell ja intueix què deuen voler: carraus!!!

I és que des de fa una pila d'anys que a tothom que hi va i li demana li regala un carrau. I ja pots insistir en demanar-li preu o voler-li pagar que ell, res de res, té els carraus per adonar, però no per a vendre!!!

És fascinant el petit món que s'ha creat entre quatre parets a tocar de la "cotxera" de la gran casa situada al centre d'Urueña. Hi ha ferramentes de tota mena ben col·locades i ordenades, i pel sostre, aquí i allà, apilades trobem carraques i més carraques.

Comenta que la seva especialitat és fer carraus, i que en té de repartits per tota la península però que, curiosament, no n'hi ha cap dels seus a la col·lecció de la Fundació Joaquín Díaz que es troba a la mateixa localitat!!! Amb tot, també s'ha atrevit a fer altres petites joguines més o menys complicades com ara espases, figures d'animals i fins i tot les conegudes "gallines menjadores".

Un plaer poder compartir una estona amb aquest artesà del tot altruista i veure la mirada viva i il·lusionada quan parla de les seves creacions. Recordeu, "carraus i matraques per a donar... però no per a vendre!!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada