dimecres, 26 d’agost de 2020

Vetaina acaba el seu recorregut per Castella-Lleó

Després de Lleó el viatge de Vetaina s'acaba passant per Mansilla de las Mulas, on destaca el seu magnífic museu etnogràfic, Sahagún, San Esteban de Gormaz, Carracosa de Abajo, Caracena, Casillas de Berlanga, ermita de San Baudelio, Caltojar i Alalo.

                                                                    Sahagún

 Església de San Miguel de San Esteban de Gormaz on hi ha un bonic alquerc davall d'una arcada lateral del pòrtic
Carrascosa de Abajo amb el frontó a la plaça de l'església.
Tot seguit el ben cuidat poblet de Caracena. A la plaça  trobem la columna de la justícia on es lligaven/encadenaven els delinqüents i se'ls exposava davant el veïnat per a l'escarni públic.
Església romànica de Santa Maria de Caracena, amb capitells ben decorats i pòrtic amb columnes ben curioses. A les bases de les arcades s'intueixen jocs de cassoletes.
Església de San Pedro de Caracena que, si més no, guarda un fantàstic tresor lúdic. A la taula de l'altar hi ha gravat amb gran detall un alquerc, i s'intueix un altre a l'extrem.
I encara ens queda destacar el castell de Caracena.
A Casillas de Berlanga trobem un altre bon exemple de frontó aprofitant la paret de l'església.

Més endavant Vetaina la impressionant ermita de San Baudelio. És un racó apartat del camí, en un paratge desert, i s'hi alça aquesta ermita que, exteriorment, ningú diria que amaga un impressionant tresor artístic.
  Caltojar, amb la seva església romànica i la pista de frontó, de nova creació, fora de la vila.
 
I per acabar aquest recorregut encara passa per Alalo, darrer poble de Sòria que visita i on pot veure, de nou, un trinquet enganxat a la paret de l'església, amb la particularitat, a més, que la pista es troba al mig de la carretera que creua el poble!

Cap comentari:

Publica un comentari