diumenge, 12 de maig del 2019

Aprenent les tradicions des de petits: el joc de la corretja

Ja ho diuen que "els xiquets fan els què veuen fer als grans"! i potser és aquesta la forma més senzilla -i potser pràctica- d'aprendre i, en el joc que avui presentem, d'entrar en "societat"!
El cas és que en el marc de la Festa de Sant Miquel de Vinebre hi ha una activitat lúdica obligada a realitzar, i no sempre escrita en el programa, és el joc de la corretja. És un joc que està en l'imaginari col·lectiu i que hi juguen els jovenots -i els que no ho són tant!. El joc, com un ritual de pas, permet als participants ser protagonistes davant els ulls de la comunitat, és un moment diria que màgic on els veïns que han pujat en romiatge fins a l'ermita fan un gran cercle i mantenen una atenció especial mirant com evoluciona el joc. 
Des de fa una pila d'anys els jugadors pràcticament no han canviat -si bé s'han anat fent grans-. Tothom coincidia que hi havia una mena de vuit entre aquests "jovenots" -de més de 30 anys!- i els joves que, antigament i per tradició ja haurien d'estar participant en el joc. Davant d'aquest fet enguany, per primer cop, s'ha organitzat el joc de la corretja també pels petits. És així que, acompanyats i orientats pels adults, en alguns casos pels pares que després jugaran, els han ensenyat la col·locació i disposició inicial del joc, i els han anat explicant la dinàmica.
 

 

El resultat ha estat del tot positiu! Els nens s'ho han passat d'allò més bé davant la mirada orgullosa dels adults, conscients que amb aquesta "estrena" s'assegura el manteniment i continuïtat d'un joc tan arrelat i ritualitzat com és el de la corretja.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada