diumenge, 12 de maig del 2019

A plantar l'aubi petit!!!

Aquests són bona part dels nens i nenes vinebrans que aquest divendres passat van anar a buscar l'aubi petit i el van plantar a la plaça de l'església, aprenent de ben menuts la tradició vinebrana de plantar un aubi per a celebrar la Festa de Sant Miquel de maig.

La plantada de l'aubi petit és una iniciativa endegada fa al voltant de set anys i que ja s'ha convertit en una part obligada del programa de la festa. Es va iniciar, precisament, per a ensenyar la tradició des de ben petits i assegurar, així, el manteniment de la tradició.

Els jovenets, nenes i nens, acompanyats pels seus pares i mares es concentren a la tarda a l'ajuntament i amb un tractor i cotxes es desplacen a buscar l'aubi. 
Un cop escollit es talla i ja veus a tota la quitxalla corrent a aixecar l'arbre i arrossegar-lo cap al tractor on, amb ajuda de tots plegats el pugen i, de nou en comitiva, el duen cap a la plaça de l'església. 

Un cop allí, i ara ajudats pels adults, es planta l'aubi a tocar de la façana de l'església, tot ben amenitzat amb música.


Ara sols caldrà esperar a l'endemà quan, per "art de màgia", a l'aubi petit l'acompanyarà un impressionant aubi plantat a la matinada per la joventut del poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada