dilluns, 19 de febrer del 2018

Jocs amb "pidos" o tabes

Ja fa diversos cursos que l'institut de Flix du a terme un projecte compartit amb el Camp d'aprenentatge d'Empúries centrat en els jocs i diversions que es practicaven ara fa més de 2.000 anys, en temps dels romans.
En el marc d'aquest projecte l'alumnat ha d'anar coneixent i practicant aquells jocs que aleshores es duien a la pràctica. Aquests dies han conegut el joc dels "pidos" -nom amb què a Ascó es coneix el joc de les tabes-, pel qual es necessiten almenys quatre ossets de la poteta del xai, tot i que el joc també es pot practicar amb sambeques -pedretes arrodonides com diuen a la Palma d'Ebre-, o bé amb gran varietat de petits objectes de l'entorn natural -aglans, ametlles...-, o de l'entorn domèstic -didals... i fins i tot cartutxos d'escopeta-. 
 
Es tracta que l'alumnat busqui o es faci els seus elements de joc, amb la qual cosa es posa en marxa la seva creativitat.
Un cop cadascú disposa del seu joc de pidos es tracta de posar en pràctica diferents jocs tradicionals que han recollit a través de fonts orals, preguntant a pares o avis. És així com han après diverses modalitats de jocs d'habilitat o destresa.

I d'altres de més "agressius" com pot ser el del "botxí"!

Podeu trobar més informació en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada