dimarts, 8 de juny del 2010

VIIIè JOC A JOC DE PLAÇA A PLAÇA

El passat divendres 4 de juny els carrers i places d’Ascó van ser, de nou, l’escenari de l’activitat Joc a joc de plaça a plaça que organitza conjuntament l'associació cultural Lo Llaüt, el CEIP Sant Miquel d'Ascó i l'Institut de Flix. Enguany hem arribat a la vuitena edició d’aquest Joc a joc i la valoració, de nou, és totalment positiva. Els organitzadors seguim pensant que es tracta d'una experiència molt viscuda i esperada pels xiquets i xiquetes del CEIP que, un curs per altra esperen amb interès i curiositat aquesta festa de jocs.
Pels qui no coneixeu l'activitat us direm que es tracta d'una mena de gincama pels carrers i places d'Ascó que va adreçada als alumnes de cicle superior de l’escola. Enguany hi van participar 21 nens i nenes i, per primer cop en aquestes vuit edicions, vam optar en dividir-los en tan sols dos grups de 10 i 11 membres -els altres anys feiem 4 grups donat que hi havia més alumnes-. Aquests dos grups van anar fent un recorregut per quatre places del poble acompanyats per dos mestres o membres de Lo Llaüt. En cada zona de joc s'hi trobaven entre 3 i 4 nois i noies de primer d'ESO de l’Institut de Flix que els feien de monitors, els orientaven i explicaven els jocs -recordem que un dels atractius d’aquest esdeveniment és el fet que els joves que estudien a l’IES es converteixen, per una tarda, en mestres de jocs dels seus amics del poble. La relació i complicitat que s’estableix entre ells permet endegar amb tranquil·litat tota l’activitat-.
Els llocs escollits per a jugar van ser:
  • Pla de Valero, on es feien els jocs de la ferradura i la catxapera
  • L’hort de l’Abadia, amb els clàssics jocs de precisió i atzar com són la planta de l’església, la rana i el joc de la trisella
  • Pla de Vallxiqué, amb els jocs del set i mig, el futbol i circuit de xapes
  • Pla de cal Cavallé, on es jugava a flèndit de patacons i es tiraven rebellugues

La tarda de jocs es va cloure al Pla de l’església on vam poder veure la força dels nostres xiquets, que van competir amb els grandots en diverses estirades de corda!!!
Des d’aquí volem agrair el recolzament dels alumnes de l’institut cap a l’activitat així com la predisposició de les mestres de l’escola, amb la M. Cinta, l'Albert i la Trini que, un cop més, va tenir cura d’explicar i conscienciar prèviament als nens de què es pretenia amb l’activitat, així com de l’elaboració del dossier amb el recull de jocs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada