divendres, 18 de juny del 2010

Jocs de bous... sense bous!

En el recentment celebrat Congrés de cultura popular i tradicional de les Terres de l'Ebre i dins l'àmbit temàtic de Bous vàrem poder conèixer diferents jocs d'introducció a aquest món, adreçats als més petits, i que es poden fer sense els animals.
Alguns d'aquests jocs van ser:
  1. La vaca cega. Necessitem un terreny de joc ampli i ple d'obstacles. Els jugadors s'agrupen en parelles. Un d'aquests farà de bou i li taparem els ulls amb un mocador. L'altre jugador l'haurà d'anar guiant des de la distància, tot cridant-lo, fins que arribi al lloc establert -si hi ha molts participants es pot fer el joc en grups i, sobretot, cal tenir en compte que depenent del nombre de jugadors la cridòria és impressionant!-.
  2. Els retalladors. Delimitem clarament un terreny de joc -si es vol en forma de plaça de bous- i en un espai hi marcarem una mena de tancat on hi haurà el bou. Un dels jugadors farà de bou i portarà al cinturó i per la part de l'esquena tot de cintes penjades en vercor. A la vegada portarà un parell d'adhesius que intentarà enganxar a qualsevol dels altres jugadors que fan de retalladors. Com és sabut, els retalladors han de posar-se per davant del bou evitant que els toqui i acostant-s'hi el màxim possible. Doncs bé, aquest és l'objectiu dels retalladors que aconseguiran un punt cada cop que estirin una cinta del bou evitant ser tocats per aquest amb una enganxina. Si un retallador rep una enganxina ha de sortir del terreny de joc i esperar que un altre retallador aconsegueixi prendre-li una cinta al bou i li porti a aquest -és la manera de salvar-lo o de permetre que torni a fer de retallador-.
  3. Els anelladors. Per aquest joc necessitem quelcom que simuli el més realment possible un bou -durant el congrés vam disposar d'un bou de cartró pedra fermat damunt una carretilla que va fer les delícies dels més petits!-. Com també bé sabeu les demostracions d'anelladors consisteixen en intentar posar tantes anelles com sigui possible en alguna de les banyes del bou. En aquest joc l'objectiu és el mateix evitant, lògicament, ser agafat per la carretilla!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada