dimecres, 20 d’octubre del 2021

El joc de les 7 pedres

El joc de les 7 pedres és un altre d'aquells jocs que es pot fer, pràcticament, en qualsevol lloc i espai, i a més es pot improvisar donat que el material que es necessita es pot trobar a l'entorn natural o domèstic. 

 

El joc, molt conegut en zones del nord d'Àfrica i també del sud-est asiàtic com ara la Índia o Myanmar, rep el nom de les 7 pedres perquè habitualment s'hi juga amb aquest material, però també es pot utilitzar fustes, taps de plàstic o llauna... A banda, es necessita una pilota petita.

S'enfronten dos equips formats per un mínim de 4 jugadors per cadascun i un màxim que pot variar, però un bon número pot ser de 10. En iniciar el joc cada equip té una funció, per un costat els que han d'intentar fer caure una torre formada per 7 pedres i, un cop aconseguit això, tornar-lo a muntar sense que l'equip contrari els colpegi amb la pilota. D'aquesta manera es van succeint situacions curioses on l'estratègia i la velocitat, però també la serenor i destresa hi tenen un paper important.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada