dimecres, 27 d’octubre de 2021

ASSEMBLEA GENERAL DE L'AEJEST

Del 21 al 24 d'octubre ha tingut lloc a Svetvincenat, Croàcia, la trobada dels socis del projecte OPPORTUNITY Erasmus+, el 5è Festival Internacional de Pljocke, l'Assemblea General de l'AEJeST així com l'Assemblea General Extraordinària en què es va triar el nou Consell d'Administració per al període 2021-2025.


Els dies 21 i 22 es van dedicar principalment al Projecte OPPORTUNITY Erasmus+. Es van realitzar reunions dels socis participants i va haver-hi tallers de jocs i esports tradicionals al col·legi de la localitat, així com demostracions del joc de Pljocke adaptat a persones amb diferent discapacitat. Totes dues activitats van ser molt seguides, no només pels assistents sinó també pels veïns i turistes que van poder, fins i tot, participar en els jocs. En aquesta programació cal destacar també la conferència científica internacional que es va celebrar a la sala principal del castell de Svetvincenat. En aquesta es va tractar el paper dels jocs i els esports tradicionals en el desenvolupament de les comunitats locals en el context del turisme sostenible. 

Assemblea General Ordinària i extraordinària

El dissabte 23 d'octubre va tenir lloc l'Assemblea General Ordinària en la qual es van tractar, entre d'altres, els següents punts: informe del President, informació sobre les properes reunions, aprovació de l'exercici econòmic 2020 i del pressupost del 2021… Però destaquem els reconeixements de l'AEJeST a les organitzacions i persones per les Bones Pràctiques en la salvaguarda i promoció dels jocs i esports tradicionals, fent entrega de les distincions del 2020 –ja que no es va poder realitzar la reunió a causa de la pandèmia- i del 2021. 
Les distincions del 2020 van recaure en:

• Categoria individual: Pierino Daudry (FEST)

• Categoria Col·lectius: Coordinadora Intercomarcal de Bitlles i Birles

• Membre d'Honor: Pierre Parlebas (CEMEA)

Les distincions del 2021 van recaure en:

• Categoria individual: Guido Van Alsenoy (VlaS)

• Categoria Col·lectius: Iparraldeko Joko eta Herri Kirol Federakuntza

• Membre d'Honor: Erik de Vroede (Sportimonium)

En el transcurs d'aquesta assemblea també es va aprovar l'admissió dels nous socis següents:

• Associació de pares de disminuïts psíquics La PAZ-ADISPAÇ

• Federació Càntabra d'Esports per a Discapacitats Intel·lectuals FCDDI

• Traditional Wrestling Federation of North Macedònia-FPBM/TWFNM

• Club d'activitats de Lazer e Manutençâo-Calma

• Federació de Salt del Pastor Canari

• Federació de Lluita Canària

• Federació de Vela Llatina Canària

Assemblea General Extraordinària

Finalitzada la reunió general es va procedir a l'Assemblea General Extraordinària amb un únic punt, l'elecció del nou Consell d'Administració per al període 2021-2022, sortint escollida la candidatura liderada per Pere Lavega Burgués i formada per: Nicolae Dobre, Guy Jaouen, José Àngel Hoyos Perote, Rafael Àngel Luchoro Parrilla, Fernando Destre Gómez, David Abascal Monte, Giorgio Paolo Avigo, Milivoj Pacenti, Paulo Coêlho d'Araujo, Christiana Leonidu, Alain Bovo, Fabrizio Vierin, Biel Pubill Soler, Kazimierz Waluch, Carmen Ferná Mestre Guerreu.

Des de l’associació cultural Lo Llaüt podem estar molt contents i orgullosos que una entitat petita com la nostra tingui representació al consell d’administració de l’AEJeST. Això ens permet projectar-nos a l’exterior, donar a conèixer l’activitat cultural d’Ascó a través de les nostres publicacions -Malpàs i bloc de Lo Llaüt- i dels productes generats per l’entitat: publicacions, jocs de tauler, exposicions i pòsters...  Tan de bo en el futur Ascó pugui ser seu d’una trobada d’aquesta categoria i reunir persones de països tan diversos com els que han participat en aquesta ocasió a Croàcia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada