dilluns, 20 de setembre del 2021

Exposició Juegos de tablero en la Historia

Demà s'inaugura a la Casa de Cultura d'Aranda de Duero l'exposició Juegos de tablero en la historia, que forma part del programa dels VII Encuentros Internacionales de Juegos Tradicionales Ribera del Duero, que organitza l'associació La Tanguilla en el marc del 25è aniversari de la seva creació.
En aquesta exposició s'hi poden veure recreacions de nombrosos i variats jocs de tauler que, al llarg de la història, han ideat cultures d'arreu del món. Així, a través dels materials i el disseny d'aquests podrem descobrir característiques culturals de les diverses civilitzacions aparegudes als diferents continents, però alhora els taulers ens parlaran d'històries d'aquestes comunitats, de maneres de viure i d'entendre la vida, dels valors dels seus habitants i també del context i de l'entorn natural que els envolta.
La mostra s'enriqueix, particularment, amb la presència de nombrosos jocs de tauler construïts per l'alumnat de 1r i 2n d'ESO de l'Institut de Flix que, en els darrers cinc cursos, han anat construint taulers de joc de les diverses civilitzacions que anaven estudiant a Història. Hi trobareu reproduccions d'antics jocs de Mesopotàmia, com el joc Reial d'Ur, els jocs egipcis del senet o dels 58 forats, jocs medievals com l'alquerc o el molí de nou, entre d'altres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada