dimecres, 15 de setembre de 2021

3r Congrés Els Jocs en la Història


La població de Vic acollirà els dies 25, 26 i 27 de març de 2022 el III Congrés Internacional: Els Jocs en la història.

El joc, com a activitat bàsica que és, ha estat analitzat abastament des de diferents enfocaments, però encara hi ha molts aspectes a tractar i moltes aportacions a fer.

En aquesta tercera edició del Congrés es propiciarà la reflexió sobre la pràctica del joc, de la mà dels protagonistes, de la gent que viu el joc dia a dia. Es compartiran i es contrastaran punts de vista, projectes d’èxit i de fracàs.

En l’actualitat el joc continua sent ben viu i en aquest congrés es tractarà el joc sense adjectius. Serà un punt de trobada del joc de taula i de tauler, del joc tradicional de carrer, de les persones que viuen d’això i el fan possible. Es parlarà sobre vells i nous problemes com la visibilitat del joc a nivell social, de temes de gènere i de professions que es generen amb l’acte lúdic. S’abordaran els jocs des d’una visió dinàmica, des de la història escrita i la història per escriure, com un fet  viu en el canvi, transformador i en transformació.

Durant tres dies, les ponències, comunicacions i taules rodones de caràcter acadèmic/científic s'alternaran amb activitats de caire més lúdic, i reuniran experts i aficionats a aquesta temàtica.

El Congrés es dividirà en les tres eixos temàtics següents::

  1. Visualització i comunicació del jocs.

  2. Les professions del joc.

  3. L’organització social al voltant del joc.

Els organitzadors, la Universitat de Vic, la Federació Catalana de Jocs i l’Institut Ramon Muntaner, han obert aquesta setmana el termini per a presentar comunicacions que es tancarà el dilluns 29 de novembre de 2021.

Cal enviar el resum de la comunicació (màx. 500 paraules), especificant el títol, a quin dels tres eixos s’adscriu la proposta i les dades de l’autor/a (nom complet,  telèfon i adreça electrònica) a: secretaria@irmu.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada