dilluns, 18 de maig del 2020

Activitats i jocs per al confinament (63): Taumàtrop d'arc

Aquests dies de confinament podem trobar molts moments per a fer les nostres joguinetes de canya, i fer-ne adaptacions o noves creacions. Avui us presentem una adaptació d'una joguina del nostre llibre Quina canya! Joguinetes. Es tracta d'un taumàtrop que funciona amb el moviment que origina un arc. 
Com veieu al vídeo el nostre taumàtrop mostra la il·lusió òptica d'un ocell que queda tancat en una gàbia, però vosaltres podeu crear altres dibuixos i altres moviments òptics:
Per fer aquesta joguineta necessiteu aquest material:
I heu de seguir els següents passos. En primer lloc feu un petit forat que travessi el tub de canya:
Al trosset de canya esberlada li fem un parell de ranures a cada extrem que ens serviran per a fixar bé el cordill de l'arc.
Abans d'acabar de fer l'arc passem l'extrem del cordill pel forat que hem fet al tub de canya. Amb l'ajuda d'un filferro estirem una mica el cordill per tal que surti per la part oberta del tub i introduïm l'escuradents assegurant-nos que queda envoltat pel cordill.
Un cop fet això ja acabem de fer l'arc.
En una cartolina fem el dibuix que volem que provoqui la il·lusió òptica.
I ja sols ens queda posar el dibuix a la part que sobresurt de l'escuradents on, prèviament, hi haurem fet un petit tall per on introduirem la cartolina.
Podeu fer moltes més joguinetes i instruments de canya al llibre Quina canya! Joguinetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada