El mu torere és un joc de tauler originari del aborígens maoris de l'actual Nova Zelanda. Com la majoria de jocs de tauler tradicionals el podríem dibuixar o marcar damunt qualsevol superfície (terra, pedra, paper...) i jugar-hi directament utilitzant com a fitxes elements de l'entorn natural (pedretes, pinyes, llavors, fruits secs...).
Jo us proposo fer-ne un una mica més elaborat, damunt d'una placa de fusta.
El primer que hem de fer és dividir la placa en 8 parts. Això ho podem fer d'una manera molt pràctica i senzilla a partir d'un paper. Dibuixem una circumferència i la retallem.
Tot seguit dobleguem el paper per la meitat.Tornem a doblegar.
I dobleguem un cop més.
En desplegar el paper ja tenim la circumferència dividida en 8 parts.
La situem damunt la fullola escollida -no té perquè tenir la forma hexagonal que mostra la imatge, jo utilitzo aquesta reciclada-. Marquem cadascun dels eixos i ho passem a la fullola:
Tot i que no és necessari per a la dinàmica del joc, per tal que quedi millor i més estètic hi marquem un cercle al centre, i una mena de triangles com si d'una rosa dels vents es tractés.
Ara sols cal pintar-la:
Trobareu les normes del joc del mu torere en aquest enllaç: http://juegosrompecabeza.blogspot.com/2014/01/mu-torere.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada