dilluns, 17 de febrer del 2020

Vetaina coneix a Bolívia el futur a través d'un canari

Vetaina, en el seu viatge per Sud-Amèrica encara va tenir temps per a fer una escapada fins al poble fronterer de Villazón, a Bolívia. Un cop més es va adonar que les fronteres són resultat de convencions, decisions político-administratives que separen les persones, els pobles, sense criteri.
Va sortir de Tilcara i va pujar en direcció nord travessant l'extensa puna característica de les regions de Salta i Jujuy, passant per Uquia, Humahuaca, Azul Pampa, Tres Cruces, Abra Pampa, La Intermedia fins arribar a La Quiaca, darrer poble d'Argentina en aquest camí -en tot el trajecte no és difícil veure les entranyables llames-. 
A l'altre costat de La Quiaca, separat pel rierol que porta el mateix nom, creuant sols un pont d'una setantena de metres s'arriba a Villazón.
Els murals pintats en les tanques i les parets de les cases recorden que estem a Bolívia.
Però les paradetes dels carrers i els comerços tenen el mateix aire que els que ha vist Vetaina en els darrers pobles pels quals ha passat abans d'arribar. Sí que és cert que, en particular les dones, van abillades amb uns vestits i es protegeixen del sol amb un barrets característics que no es veien en pobles més avall d'Humahuaca.
En una d'aquestes botiguetes Vetaina ha trobat un parell de rebellugues iguals a les que ja va trobar a Salta i a La Merced (Argentina). I és que arriba un moment que en aquest extens espai cultural no se sap on es manufacturen i s'arriben a comercialitzar els productes.
Però el que li ha cridat més l'atenció a Vetaina ha estat trobar la "paradeta que prediu el futur a través d'un canari"!!! Entre les paradetes d'un mercat al carrer ha trobat aquest singular "negoci": 
Un mena de trípode que sosté una gàbia a l'interior de la qual hi ha un canari. El propietari, protegit per un para-sol, crida als vianants tot lloant les característiques del singular canari que, com llegirem al cartell, és capaç de predir el futur depenent del seu cant!!!
Al cartell hi resa: Lee tu suerte para amor, negocios, tabajo y salud, viajes, futuro, dinero para estudios, hogar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada