dilluns, 31 de juliol del 2023

Joguets i escriptors

Vaig al Museu del Joguet de Catalunya i em trobo amb aquest deliciós llibre. Es tracta, com bé anuncia el títol, d'un recull de textos d'escriptors catalans que tracten, d'una forma directa o esbiaixada, el tema de la joguina i del joc. A partir d'aquests escrits seleccionats per Julià Guillamón, s'han buscat jocs i joguines del museu que podien complementar el text i d'aquesta manera s'ha il·lustrat la publicació. 

Una publicació delicada, molt atractiva i, pel que a mi respecte, passa a ser entranyable ja que fullejant les seva pàgines hi trobo un regal inesperat. Resulta que per a il·lustrar l'apartat de "parades de fira" s'ha escollit una fotografia on apareix la meva àvia, el meu avi i la meva tieta davant la que fou la seva parada de fira durant la postguerra, a la dècada dels quaranta. Aquesta fotografia, junt amb altres, les vaig cedir fa uns quants anys al Museu i ara veig que la decisió va ser encertada. Moltíssimes gràcies per aquest regal!


dilluns, 10 de juliol del 2023

Barqueta d'escorça de pi

No cal cap gran explicació per a fer-nos una barqueta d'escorça de pi. Mirant les imatges veureu el senzill procés. Cal ben poc: un tros d'escorça, una rameta i una fulla seca per la vela -en aquest cas és una fulla d'auró-. La barqueta ha "navegat" per la canal d'aigua que es recull, gota a gota, a la gran balma del racó del Teix, a Montsant.







dilluns, 3 de juliol del 2023

3r Campionat Intergeneracional de Birles a Ascó

  

Èxit de participació amb 32 parelles inscrites en aquest 3r concurs intergeneracional de Birles celebrat a Ascó i organitzat per Lo Llaüt.







XALA! Jocs de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta amb Tradijoc