diumenge, 31 de juliol del 2022

Robots!

 

dijous, 28 de juliol del 2022

Projectil natural

La natura ens ofereix moltes possibilitats de distracció. Aquí us presento una "pistola" feta amb una planta. El sistema és força senzill:


Podeu veure l'acció de la pistola en aquest vídeo:

dilluns, 25 de juliol del 2022

2a Tirada nocturna intergeneracional de birles a Ascó

El dimecres 20 de juliol Lo Llaüt va organitzar la 2a tirada nocturna intergeneracional de birles a Ascó. Va ser una activitat molt entretinguda i exitosa ja que van participar 39 parelles formades per persones de diferents generacions i, a més, va ser seguida per un nombrós públic.
La competició es va fer a la zona coneguda com el bancal de Rifa i va comptar amb 5 pistes. Donat que hi va haver molta participació es va optar a fer una sola tirada per participant.



Finalment vam atorgar premis, en productes locals, a les tres parelles amb més puntuació. Felicitats!

 

dissabte, 23 de juliol del 2022

Jocs d'arreu del món a Ascó

Tarda de jocs d'arreu del món organitzat per Lo Llaüt i adreçat als joves del Camp de Treball d'Ascó. Enguany, per segon cop, el Camp de Treball es fa al Calvari amb a intenció de excavar les trinxeres que hi ha de la Guerra Civil.

diumenge, 17 de juliol del 2022

XVI TRADIJOC

El passat 19 de maig va tenir lloc a Móra d’Ebre la setzena edició del Tradijoc (trobada d’alumnes de 1r d’ESO de les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta). L’objectiu d’aquesta trobada és conviure i conèixer-se, durant un dia, tot practicant jocs tradicionals de la zona.

Ara, en motiu d’aquest festival de jocs, l’associació cultural Lo Llaüt d’Ascó ha editat el llibret que recull els 29 jocs tradicionals i populars que s’han anat fent al llarg de tots aquest anys. El llibret, que està en català, castellà i anglès, ha estat possible gràcies al suport de Lo Llaüt i del CERE (Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre).

Podeu consultar-lo en aquest enllaç.

dimarts, 12 de juliol del 2022

LA CONEIXES. Algunes dones valencianes en la nostra història

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Algemesí ha editat el joc de cartes LA CONEIXES. Algunes dones valencianes en la nostra història. Amb aquest joc es pretén sensibilitzar des de l'escola, a tota la societat, dels greuges que encara avui dia pateixen les dones, i que esdevingui una eina per a treballar la coeducació, fent reflexionar i apropant els conceptes relacionats amb aportacions de les dones, la igualtat i la prevenció de la violència de gènere. 


El joc, creat per Enric Ramiro Roca i il·lustrat per Meritxell Girbés Domingo, aporta dades biogràfiques de dones de la història valenciana que són significatives i dignes de ser conegudes. Una manera lúdica i didàctica de poder contribuir a la igualtat de gènere.

dilluns, 11 de juliol del 2022

II Cursa Nocturna d'Orientació d'Ascó

dimecres, 6 de juliol del 2022

Exposició Les Veus del Riu

L'Associació l'Aube inaugurarà, a les 19:00 d'aquest dissabte 9 de juliol, l'exposició Les veus del Riu, al Centre Neuràlgic del Casal Municipal d'Ascó. Lo Llaüt hi col·labora aportant una petita mostra de joguines i instruments de canya que ve a complementar un dels objectius de l'Aube, la recuperació del patrimoni natural de l'Ebre.

diumenge, 3 de juliol del 2022

Vetaina s'escapa a la serra de Montsant

Com ja ve essent habitual Vetaina s'ha buscar un hotel amb bones vistes al capdamunt de la Serra de Montsant. L'escapada l'ha dut, aquest cop, a fer una bona volta d'uns 16 quilòmetres.
La sortida des del bonic poblet de La Morera de Montsant. Pujada tranquil·la però constant fins arribar al Grau dels Barrots.

A partir d'aquí a gaudir de les impressionants vistes des del "Balcó del Priorat".
 
Tot seguit pujada cap a la Serra Major i des d'aquí cap al Toll de l'Ou -llàstima que no baixava ni una gota d'aigua!- 
 
Des d'aquí ha agafat la sendera que, en direcció a Ponent va cap al Pont Natural però, aquest cop, en comptes d'agafar la sendera estreta que passa per la Llibreria ha continuat per la que va més planera, en direcció a la Birla.
 

 
Des d'aquest lloc, on es troba amb el camí que portaria al Pont Natural, ha anat pujant per un senderó molt mal fressat, fins a la magnífica Cova Soronelles al voltant de la qual hi creixen petitíssimes maduixes silvestres i enormes i impressionants teixos. 


A partir d'aquí el camí ascendent però molt suau l'ha conduït de nou cap a la Serra Major i a baixat cap a la Morera pel Grau de l'Agnet que, per ser un GR, estava en ben mal estat -tot s'ha de dir!-. 
 
Una excursió perfecta pel gaudi de la natura i de l'esperit!!!