dilluns, 25 d’abril del 2016

Rally's a Marroc


Una de les coses que sorprèn de Marroc, en particular quan creues l’Atles i et desplaces per la zona de Merzouga i les zones àrides del sud que el ressegueixen, és que cada dos per tres et trobes amb algun rally! 
 

Ja pots estar dins del desert de Merzouga, contemplant bucòlicament les dunes, o bé al mercat de Rissani, o més enllà mirant embadalit les casbes de Skoura o la imatge idíl·lica de l’alcàsser d’Ait Ben Haddou... estiguis on estiguis et trobaràs irremissiblement una desfilada de cotxes 4 x 4 travessant rierols o intentant travessar bancs d’arena emulant els grans pilots del París-Dakar.  

Bé, què voleu que us digui... hi donen un toc entre aventurer, esportiu i fatxenda, tot barrejat, que de ben segur proporcionen uns bons i necessaris ingressos a la població autòctona. El que potser s’hauria de vigilar, penso, és per on deixar passar aquestes “serps de polseguera”. Com deia, veure aparèixer un reguitzell de cotxes de cop i volta entre les dunes d’arena de Merzouga pot resultar una mica trist i trenca aquell romanticisme escenogràfic del paisatge feréstec. El mateix passa quan s’està als voltants d’algun espai declarat Patrimoni per la Humanitat per la UNESCO, com el mateix Ait Ben Haddou i, a un centenar de metres, observes les corredisses i sorolls d’aquests vehicles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada