dimecres, 10 de desembre del 2014

Món aualé, 12. La revista dels jocs de mancala.


 
Acaba d'aparèixer el número 12 de Món aualé. Revista divulgativa dels jocs mancala, editada per l'amic Jordi Climent. Volum 3 número 4 (octubre - desembre 2014) ISSN20147597. Podeu llegir-la gratuïtament a través d'aquest enllaç.   
En aquest darrer número es tracten els següents temes:
 
  1. TIPUS DE PECES DE JOC EN ELS JOCS MANCALA. Es mostren alguns exemples de peces de joc que s’usen de manera tradicional i en l'actualitat en els jocs mancala.
  2. APRENEM A JUGAR AL BAO. S'explica com jugar al Bao la Kiswahili i es parla de 9 jocs mancala més, relacionats amb aquest joc.
  3. TAULERS MANCALA A NOVA YORK. Es poden veure dues fotos de Miqui Gimenez  (fig.1 i 2), qui ens les ha fet arribar després de viatjar a la ciutat de Nova York aquest passat mes d’agost, en les que es mostren taulers mancala.
  4. ELS MANCALA EN DOCUMENTALS I PEL·LÍCULES. S'expliquen alguns exemples de com els mancala apareixen en alguns documentals i pel·lícules.
  5. I també, les seccions habituals del RACÓ DEL COLECCIONISTA i la dotzena part del GLOSSARI, on es parla dels magatzems temporals, un tipus de magatzem “jugable” que no tenen una ubicació fixa ja que es creen en alguns jocs mancala a partir de forats ordinaris. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada