dimecres, 22 de febrer del 2017

Vetaina al Japó (11): Takayama i el seu museu de joguines

Takayama és, possiblement, una de les ciutats més agradables del Japó. Situada a l'interior però ben comunicada amb tren des de Nagoya, ha sabut conservar aquell aire tradicional i ancestral que sovint busca el viatger. 

La part antiga de la ciutat està perfectament conservada. Carrers estrets i sense trànsit, amb cases de fusta de dos pisos com molt d'altes.
Si el Japó es caracteritza per ser un país d'allò més net, Takayama diríem que és la ciutat insígnia! Sembla que tot estigui pensat fins al mínim detall. I els detalls els trobem arreu. A les portes de les cases, de les botigues, als restaurants, als ponts que travessen la ciutat...
 És una ciutat que dóna la benvinguda al viatger i que invita a quedar-s'hi!
Entre els molts museus que hi ha a la "old Takayama" mereix una visita el toy museum o museu de joguines. No és gaire gran. Ocupa una antiga casa tradicional, de fusta, i sols el fet de passejar per les estances ja val la pena entrar-hi. 
Les joguines potser no estan disposades amb gaire gràcia a les vitrines, tanmateix descobrim alguns objectes, jocs i joguines realment curiosos. Hi ha una bona representació d'estels:
Baldufes
Otedama (お手玉) -pidos o tabes-:
Entre aquestes joguinetes crida l'atenció tot un seguit de figuretes de terrissa que representen nens i nenes practicant diferents jocs:
Llàstima que no els venen a la botiga del museu!.
Les que sí que podreu comprar són les tradicionals kokeshi (こけし), nines de fusta molt estilitzades, sense braços ni cames, però molt atractives!
I si aquestes no us agraden no deixeu de comprar una sarubobo, nina feta de roba, tradicionalment de color roig, que regalaven als nens i nenes com una mena d'amulet, per a tenir sort. Les trobareu per totes parts de Takayama ja que són originàries d'aquesta ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada