dijous, 5 de maig del 2011

VII Tradijoc a punt

El proper dijous 19 de maig la població de Flix acollirà la setena edició del Tr@dijoc - trobada de jocs tradicionals de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta-.
Es tracta d’una iniciativa endegada pels professors del departament d’educació física dels instituts de Flix, Móra d’Ebre, Escola Santa Teresa, també de Móra d’Ebre, el de Gandesa i l’institut escola de Batea, a més de la participació d’alguns nois i noies del CEE Jeroni de Moragas. L’objectiu d’aquesta trobada és reunir anualment la totalitat de l’alumnat que cursa 1r d’ESO d’aquests centres, en el marc d’una jornada lúdica que ha de permetre la coneixença mútua i la pràctica de nombrosos jocs tradicionals de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

La voluntat dels departaments d’Educació Física d’aquests instituts, el recolzament dels equips directius dels centres i la sensibilitat i bona acollida que des d’un primer moment va rebre el nostre projecte en el sí de les institucions administratives locals – ajuntaments de Flix, Móra d’Ebre i Gandesa-, comarcals – Consells Comarcals i Consells Esportius de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta- i territorials – Delegació d’Esports de les Terres de l’Ebre - ha permès continuar amb aquesta iniciativa arribant a la VII edició de tr@dijoc -cal recordar que fins al moment ja han estat més de 1200 els nois i noies que han conegut aquest esdeveniment comarcal en els sis darrers anys.
Tr@dijoc és, doncs, un projecte molt ambiciós que ja s’ha consolidat però que encara manté aquell objectiu primer d’esdevenir un punt de referència dins el panorama cultural i lúdic de les nostres comarques. Objectiu que passa per educar a través del joc i, de forma particular, mitjançant el joc tradicional i popular. Conscients dels valors inherents del joc tradicional, pensem que aquest pot esdevenir un bon recurs per a potenciar actituds bàsiques d’integració, respecte, solidaritat i tolerància, esdevenint el protagonista i eix conductor pel coneixement i recuperació del patrimoni lúdic de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.
Enguany aquest esdeveniment comptarà amb la participació de més de 280 nois i noies dels centres abans esmentats de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, incloent-hi alumnat del centre d’educació especial Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre, que des de les 9:30 practicaran més de 20 jocs populars i tradicionals pels carrers i places de la població.
Tohtom que vulgui gaudir d'aquest esdeveniment no té més que desplaçar-se a Flix -a més, a la tarda, podrà presenciar un taller de llaüt català organitzat pel Club Nàutic Flix.
A banda de la participació dels centres i instituts esmentats, aquesta jornada serà possible gràcies a la col·laboració de diferents entitats i associacions com ara: Ajuntament de Flix, Ampa de l'insitut de Flix, Associació Cultural Lo Llaüt d'Ascó, Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals, Pla Català de l'Esport a l'Escola i el Consell Esportiu de la Ribera d'Ebre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada