dissabte, 7 de maig del 2011

Jocs d'orientació a l'escola i a l'institut


Aquest matí ha tingut lloc a l'escola El Temple de Tortosa la III Jornada de jocs organitzada pel grup de mestres i professors del Seminari d’Educació Física del Baix Ebre. L'acte ha estat presidit per Antoni Martí, Director dels Serveis Territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre, i per la Cinta Espuny, Representant Territorial d'Esports de les Terres de l'Ebre.

A la jornada, que s'ha iniciat a les 9:30, hi ha participat una trentena de docents que han pogut aprendre i/o consolidar els coneixements sobre els continguts relacionats amb l'orientació a les aules.
Al llarg del matí s'han dut a terme diferents propostes de jocs d'orientació que, a mode de seqüència didàctica, han mostrat exemples que es poden aplicar a les aules des dels primers cursos de primària fins a secundària utilitzant espais i materials diversos. La seqüència ha incidit en propostes de jocs que es poden fer a l'aula, al gimnàs, al pati, a l'entorn urbà i a l'entorn natural.
Tots aquests jocs i altres exercicis s'han editat en un petit dossier de 60 pàgines que resulta molt pràctic per al docent donat que compta amb imatges i molts exemples d'aplicació pràctica, a més d'una taula resum on, de forma orientativa, es proposa quins són els jocs i activitats més adequades per a cada nivell.
Si esteu interessats en consultar aquest llibret podeu accedir-hi a través del PDF.
Cal recordar que aquesta jornada ha estat organitzada conjuntament pel Departament d'Ensenyament, Secretaria General de l'Esport/Escola Catalana de l'Esport i l'Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovirai Virgili.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada