dimecres, 25 de maig del 2011

Els jocs dels moriscos a Joc a joc

Aquest divendres tindrà lloc una nova edició del Joc a joc (itinerari pels carrers i places de la vila closa d'Ascó duent a terme jocs tradicionals). En aquesta ocasió Joc a joc canvia els jocs, no de format, i s'endinsa en donar a conèixer jocs i diversions que practicaven els nens i les nenes a l'època dels moriscs, al llindar entre els segles XVI i XVII.
Els jocs que s'han seleccionat han estat escollits després de cercar informació, contrastar-la i trobar dades, documents i iconografia de l'època que confirmen la seva pràctica a la nostra zona. Així, entre els clàssics jocs de birles i de la trisella, avancem que podran jugar a diversos jocs de tauler com ara l'assalt -al castell templer-, el molí de nou, el marro, pixo, cago o l'alquerc entre d'altres.
Recordem que aquesta és una activitat organitzada per l'associació cultural Lo Llaüt adreçada als alumnes que cursen 5è i 6è de l'escola d'Ascó, i que per al monitoratge es compta amb la participació dels joves que fan 1r i 2n d'ESO de l'institut de Flix.
Un altre canvi en aquesta edició és l'exposició de jocs de tauler d'arreu del món que han preparat els alumnes de l'institut i que es podrà veure a l'antic Hospital. A més, gràcies a la col·laboració amb la regidoria de cultura de l'ajuntament, enguany tindrem dos magnífiques zones de joc a cobert: l'esmentat Hospital i l'entrada a cal Cavaller.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada