dijous, 4 de març del 2021

Una partide de bòlit

L'alumnat de 1r d'ESO de l'institut de Flix practica diferents possibilitats de jugar amb el bòlit. Avui us ensenyem com fan una partida.
Espai: un camp de futbol o, almenys, un espai ampli d'uns setanta metres de llargada
Material: un bòlit i una pala de fusta
Objectiu del joc: Amb diverses jugades fer arribar el bòlit a l'extrem oposat del camp
  1. Cal fer dos equips amb el mateix nombre de jugadors -un mínim de 7 per equip-
  2. Es numeren els membres de cada equip.
  3. El primer membre de l'equip que li toca iniciar el joc deixa el bòlit a terra i disposa de tres intents per a colpejar-lo i intentar que vagi el més lluny possible. Per tal que el colpeig sigui bo cal que el bòlit vagi per damunt la cintura -no val arran de terra-. Si falla en els tres intents queda eliminat per aquella tanda i passa el torn a un company/a de l'equip. 
  1. En el moment que un jugador aconsegueix colpejar el bòlit poden passar un parell de coses: que el bòlit caigui a terra -en aquest cas l'equip guanya territori i el següent en colpejar ho farà des d'aquell lloc-; o bé que algú de l'equip contrari agafi el bòlit al vol -en aquest cas el jugador que ha colpejat el bòlit queda eliminat per aquesta tanda i, el jugador que l'ha agafat a l'aire té l'opció d'eliminar tot l'equip contrari, recuperar tirada i tenir un punt... com? doncs si des del lloc on ha agafat el bòlit el tira contra la pala que s'haurà plantat des del lloc on s'havia fet el colpeig. Cas que falli continua el joc tirant la resta de membres de l'equip que colpejava.

Lògicament guanya l'equip que fa més "carreres" o "pistes".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada