divendres, 1 de novembre del 2019

La bossa dels contes


L'alumnat de l'institut de Flix, a la Ribera d'Ebre, treballa les tècniques d'estudi emprant materials diversos i realitzant activitats ben curioses, com ara l'elaboració de la "Bossa dels contes".
L'activitat consisteix en pensar i redactar, en parelles, un conte. Aquest conté s'ha de poder explicar emprant un màxim de 10 imatges o paraules que estaran pintades o escrites en 10 pedres -o xapes, taps de plàstic, fulles...- que aniran dins d'una bossa. L'anomenem la bossa dels contes.  
Aquesta activitat permet no sols treballar el text escrit o consensuar amb companys una història o un conte, va més enllà. La idea és que l'alumnat s'adoni que pot aprendre més fàcilment a estudiar si disposa d'unes imatges, símbols o paraules -en aquest cas un màxim de 10-, a partir de les quals va donant cos a la narració del seu conte.  
Però la "bossa dels contes" també permet generar-ne infinitat més de contes. Sols cal deixar que cada grup es passi la bossa d'uns als altres i demanar-los que, amb les imatges que conté, elaborin el seu conte personal. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada