diumenge, 29 de setembre del 2019

Presentació de Quina canya! Joguinetes, al Museu del Joguet de Figueres

Dissabte 28 de setembre vam gaudir d'allò més presentant el llibre Quina canya! Joguinetes al Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres. Era una data esperada perquè tant en Miqui com jo pensem que un llibre com Quina canya!, on es mostra pas a pas com fer seixanta joguinetes i instruments populars i tradicionals amb aquest material, ha d'estar a la "catedral" del museu de Catalunya, això és, al Museu del Joguet de Figueres.


Agraïm la receptivitat de Josep Maria Joan Rosa, director del museu, pel fet que des del primer moment que li vam parlar del projecte i li vam mostrar el llibre ens va invitar a fer-ne la presentació al museu.
L'acte de presentació es va fer a les 12 del migdia a la Sala Oberta del Museu. L'espai, pels qui no el conegueu, és ample i a tocar de l'entrada -és el lloc on habitualment es duen a terme les exposicions temporals obertes al públic-. En aquest espai vam poder fer una petita exposició d'algunes de les joguines i instruments fets de canya que apareixen al llibre i, després de la presentació, vam dur a terme un petit taller de construcció d'una joguineta.


La presentació, que es va fer en un ambient distès i amical, es va dividir en dues parts. A la primera vam explicar com s'havia gestat el llibre, el temps que ens ha dut a terme elaborar-lo, les diferents parts en què s'estructura i organitza, finalitat de la publicació... En aquest sentit vam insistir que la voluntat del llibre és que sigui un recurs didàctic però no sols per les escoles o esplais, també ens agrada insistir en què ha de ser una eina que els pares utilitzin per a treure idees per a fer joguines amb els seus fills/es, tenint clar que el ventall de possibilitats creatives és infinit. De cada joguina, de cada instrument cadascú pot fer-ne la seva versió.
A la segona part de la presentació en Miqui va explicar un conte que, evidentment, té la canya com a protagonista. 
Tenint la canya com a fil conductor ens va deixar bocabadats mostrant alguns instruments fets amb aquest material:



Com veiem al vídeo de cada tros de canya en traiem una sonoritat diferent;



Realment el conte ens va permetre entendre les possibilitats que ofereix la canya!





Acabada la presentació, com dèiem, vam fer un petit taller on els nens i nenes van construir-se una castanyeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada