dissabte, 21 de setembre del 2019

Jocs i joguines als antiquaris d'Austràlia


Austràlia és un enorme país molt poc poblat que entusiasma a tothom que li agraden els espais oberts, que no s'acaben, feréstecs i d'una bellesa natural brutal. Ara bé si el que us interessa és la història i penseu en trobar grans monuments, edificis antics, patrimoni arquitectònic... més val que no hi aneu! Poblat pels aborígens des de fa milers d'anys poc en queda d'aquella manera de viure. L'arribada dels primers exploradors europeus a partir del segle XVII i la posterior ocupació va suposar la submissió dels aborígens i la imposició d'una nova cultura a imatge d'Europa. 
Si busquem jocs i joguines dels aborígens sols trobarem el sempitern i típic boomerang,  referències en minses publicacions i alguns productes (animals fets de filferro i folrats de fil, nines de roba...), elaborats per algunes comunitats i que es venen en alguns museus.  

Alguns dels molts antiquaris que es troben a les grans ciutats com Sydney, Melbourne, Perth o en poblets turístics poden ser bons llocs per a tafanejar i, sense gaires problemes, trobar jocs i joguines de la darrera meitat del segle passat. 

Un dels jocs que és més fàcil de trobar són les boles que utilitzen pel seu particular bowling.  Però també joguines com els yo-yo's o les rebellugues.
 

Quant a jocs de tauler és fàcil trobar jocs de tota mena, made in Australia, inspirats en activitats o esports del país (squatters, cricket, curses de cavalls...) i d'altres d'influència europea (monopoly, ludo, escales i serps...).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada