dimarts, 9 d’octubre del 2018

Patufet on ets? Aureli Capmany (1868-1954)


El dia 20 de setembre, es va celebrar al Palau Robert de Barcelona l’acte inaugural de l’exposició Patufet on ets? Aureli Capmany (1868-1954) en commemoració del 150è aniversari del naixement del més que folklorista Aureli Capmany. 
A l’acte, presidit per la Directora de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, senyora Ma Àngels Blasco, va intervenir la comissària de l’Any Capmany, senyora Montserrat Garrich, que explicà totes les iniciatives culturals en què va intervenir i que va promoure Capmany i com aquestes queden reflectides temàticament en els diferents apartats de què consta l’exposició. Una exposició senzilla però fàcil de muntar i transportar, pensada per recórrer qualsevol punt del territori català i per divulgar la figura de Capmany el més àmpliament possible.
Durant la presentació, es van rebre des de la distància unes paraules d’agraïment i encoratjament de l’exconseller Lluís Puig qui, des de feia tres anys, ja es va preocupar de promoure aquest aniversari. L’acte el varen cloure els magnífics músics Ramon ManénPol Aumedes interpretant unes precioses cançons populars que recollí Capmany en el seu Cançoner Popular
Un interessantíssim catàleg, editat pel Departament de Cultura, acompanya l’exposició, amb textos de Laura Borràs, Lluís Puig, Montserrat Garrich, Josefina Roma, Manuel Pérez Nespereira, Carme Oriol, Gloria Ballús, Josep FornésAntoni SerésMaria Antònia Pujol i Biel Pubill , que glossen el diferents aspectes de la vida i l’activisme cultural de Capmany.
Trobareu més informació en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada