dijous, 1 de febrer del 2018

Vetaina s'escapa a Ronda i Màlaga!

Vetaina ha fet una escapada per terres terres andaluses passant per Ronda, Tolox i Màlaga. 
El primer lloc que ha visitat ha estat Ronda d'on, sens dubte, destaca la imatge del Puente Nuevo per damunt del riu Guadalevin, que uneix la ciutat nova amb la vella.
Un cop a la ciutat vella trobem el tipisme dels carrerons andalusos, empedrats i estrets, amb cases baixes, pintades de blanc i les també típiques reixes de balcons i finestres.
I de baixada, passant per davant del palau dels marquesos de Salvatierra i sortint per la Porta de Felip V ha anat a parar als ben conservats banys àrabs (s. XIII-XIV) -visita del tot recomanable-.

En aquesta recreació dels banys àrabs feta per l'agència de Turisme de Ronda us fareu molt bé a la idea de com eren i com funcionaven:

Sortint dels banys Vetaina ha tornat cap a la Ronda moderna i ha ensopegat amb la plaça de Toros on, si us interessa, hi trobareu el museu taurí.
A Málaga ha fet turisme cultural i gastronòmic! Primer tocava anar a veure l'Alcazaba (palau-fortalesa) la major part de la qual fou construïda el segle XI.
Des de dalt del recinte hi ha unes magnífiques vistes de tota la ciutat:
Al peu del castell hi trobem les restes d'un teatre romà del qual es conserva prou bé la primera cavea, l'orchestra i part del pulpitum.
 
I per acabar... què millor que passejar pel casc antic de Málaga i perdre's pels carrerons i placetes plenes de botiguetes, cafès, restaurants...  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada