dimarts, 20 de febrer del 2018

Vetaina a Nàpols

Després de diversos viatges en què ha estat aprop de Nàpols finalment, Vetaina, l'ha pogut visitar. I no l'ha defraudat! S'ha trobat exactament allò que pensava trobar-se: la típica ciutat italiana plena de vida, amb un casc antic deixadot, ple de carrers i carrerons que són territori dels veïns que paren i desparen tendals envaint voreres, venent tota mena de productes, amb negocis petits, familiars, propers. En certa mesura per aquells qui ho vam viure, recorda els carrers de les nostres ciutats dels anys seixanta, plens de vida i moviment.
Per la zona de la Piazza del Mercato trobem una Nàpols poc o gens turística plena d'icones tòpicament italianes com ara les capelletes, que sobresurten en qualsevol pared o la roba penjada de costat a costat de carrer. 
I pel mig d'aquest caos, mentre es van esquivant cotxes o motocicletes que no miren prim, no és difícil trobar entrades grans, majestuoses, que uns pocs metres més endins donen a grans i a voltes impressionants patis de llum, amb les característiques galeries i escalinates.

Del casc antic destaquen, principalment, dues vies que transcorren paral·leles: la via dei Tribunali i la que, en la part central, rep el nom de S. Biagio. Ambdós carrers donen accés als principals edificis històrics i patrimonials d'aquesta zona, com ara el Duomo, l'església de Sant Gregorio Armeno, la de Sant Domenico Maggiore, el Monastero de Santa Chiara, la Piazza Bellini...
 
O l'església de Sant Lorenzo Maggiore que, al soterrani, amaga un tresor romà impressionant. Es tracta d'una zona arqueològica perfectament excavada que contempla diversos carrers d'època romana, tavernaes i mercats de l'època, cases amb pintures i mosaics... una autèntica delícia sota terra que fàcilment podreu gaudir en solitud i silenci.

Altre cop a peu de carrer us submergireu en l'ambient caòtic i sorollós de la ciutat, però segur que hi sabreu trobar, en cada petit racó, una imatge curiosa, extravagant, artística...


...que us farà sentir com a casa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada