dimecres, 1 de novembre del 2017

Assemblea General de l'Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals


El cap de setmana passat va tenir lloc a Palma de Mallorca l'Assemblea General de l'Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals (JUGAJE - AEJST) en la qual hi van participar 30 associacions, institucions o entitats de les 61 que estan inscrites a l'associació. 
El primer acte oficial fou la recepció de tots els participants a la Conselleria del Govern Balear on el Sr. Guy Jaouen, President de l'Associació Europea i el Sr. Pep Ribas, president de la Federació Balear de Tir de Fona i amfitrió de l'organització de l'assemblea, foren rebuts pel representant institucional a una de les sales principals.
En el transcurs de l'acte es va agrair el suport de la Conselleria Balear i es feu entrega simbòlica d'un banderí i de la revista de l'AEJST, agraint també l'esforç i dedicació de Pep Ribas en l'organització de l'esdeveniment.
El dissabte 28 es va celebrar l'Assemblea General on es va fer memòria de l'activitat duta a terme per l'associació durant el darrer any, es va llegir i aprovar l'informe econòmic de tresoreria, es van proposar noves línies de treball de cara al futur (desenvolupament d'un Pla Estratègic d'organització per comissions i el suport en el sistema de funcionament intern del centre El Fuerte de la Almúnia de Doña Godina).
El matí es va acabar amb la votació i elecció del nou Consell d'Administració de l'Associació Europea de jocs i esports tradicionals que presidirà a partir d'ara en Pere Lavega (INEFC Lleida, España). La resta de membres escollits són Jacques Regourd (Asoc. Quilles de Huit, Francia),Guy Jaouen (Ti Ar Gouren, Francia), Nicu Dobre (Fed. Oina Romanian, Rumanía), Fernando Diestro (Fed. Cántabra de Bolos, España), Christian Delmas (Asoc. Quilles de Huit, Francia), Paolo Avigo (AGA Verona, Italia), Milivoj Pacenti (Istarski Pljockasrki Croatia, Croacia), Paulo Coêlho (Universidad Coimbra, Portugal), Celia Marcén (Universidad San Jorge Zaragoza, España), Fabrizio Vierin (FIGeST, Italia), Guido Theodule (FENT Aosta, Italia), Biel Pubill (Lo Llaüt, España), Alain Bovo (Foyers Ruraux de Gers, Francia), Carmen Fernández (Universidad Zaragoza, España),  Fernando Maestro (Museo JT de Campo, España), José Angel Hoyos i David Abascal (Proyecto Madera de Ser, Espanya).
Al llarg de la tarda hi va haver un col·loqui internacional amb la presentació d'onze comunicacions que van tractar tres grans àmbits: 
1.- Jocs i esports tradicionals a les Illes Balears. D'aquest cal destacar la xerrada que va fer el professor Francesc Amengual (Xiscu) sobre la seva publicació Jocs i esports tradicionals de Balears.
2.- Jocs i esports tradicionals: Treball en xarxa a Europa. On destacaríem la comunicació de Pere Lavega titulada Projecte BRIDGE: promoció dels esports i jocs tradicionals europeus, un pont per al diàleg intercultural, on va exposar el treball que estan duent a terme 4 centres educatius europeus, un de Lousa (Portugal), Nantes (França), Verona (ITàlia) i Flix (Catalunya) treballant, en xarxa, diferents jocs tradicionals.
3.- Jocs i esports tradicionals en diferents regions europees. Aquí vam gaudir molt amb la presentació de Rafael Luchoro que ens va mostrar la riquesa dels jocs tradicionals a Canàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada